Featured Work / Transport House, Tenancy B

Transport House, Tenancy B

A moody restoration of a Fortitude Valley heritage landmark

Tasked with transforming the Fortitude Valley’s Transport House, Urban set out to convert Tenancy B into a sleek and modern space, while still embracing the traditional features.

A lighter, neutral palette was employed across the 244-square-metre premise, which contrasts against the darker adjacent tenancies. The opulent entry-way sets a moody ambience for the tenancy, with feature wall lighting, mirrors, a custom reception desk and an informal seating area. The black exposed ceiling maintains a sense of space, while lush greenery and free-standing storage units subtly zones the open-plan layout.

The new kitchen boasts premium finishes and fixtures, including stone-look benchtops, penny-rounds splashback tiles, bench seating and polished concrete flooring. The refurbished boardroom and hot-desking workstations provide flexibility and diversity.

Elements:

  • Custom Joinery
  • Feature Wall Lights
  • Feature Pendants
  • Mosaic Splash Back Tiles
  • Acoustic Panelling
  • Custom Banquette Seating
  • VJ Panelling with Shadow Detail

Features:

  • Hot Desk Work Stations
  • Kitchenette
  • Boardroom
  • Entry Area